Očevidac nesreće: Passat je velikom brzinom udario u kamion, pa u Kurtića, a zatim se 30 metara prevrtao po livadi

Nedimu A. (26), vozaču Passata, koji je usmrtio Dinu Kurtića, radnika šlep-službe, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla izvađeni su krv i urin da bi se utvrdilo je li bio u alkoholiziranom stanju.

Krv i urin

Ovu informaciju za Avaz.ba potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

– Postupajući tužilac naredio je uzimanje krvi i urina od vozača Passata te obdukciju tijela nastradaloga. Nakon što budu gotovi nalazi urina i krvi, odlučit će o daljnjim zakonskim mjerama koje će biti poduzete – kazao je Arnautović.

Samir Alamili, koji je s nastradalim radio na izvlačenju Golfa, bio je očevidac nesreće.

Nakon saslušanja u policiji za Avaz.ba ispričao je šta se dogodilo.

Golf u jarku

– Obavijestili su nas da se dogodila nesreća u kojoj su se sudarili Ford Fiesta i Golf. Otišli smo na lice mjesta. Golf je bio u jarku i izvukli smo ga na cestu. Dok smo radili na tome da ga stavimo na kamion, Dino je bio s lijeve, a ja s desne strane kamiona. U tom momentu, vozeći velikom brzinom, naišao je Passat, koji je prvo udario u naš kamion, potom u Dinu, a zatim još 30 metara se prevrtao po livadi. Bio sam šokiran. Odmah sam nazvao policiju, Hitnu pomoć… Pritrčao sam Dini, ali… Dalje se ni ne sjećam od šoka. Dino je na sebi imao fluorescentnu jaknu, a rotacija na kamionu je bila upaljena. Sve je bilo po propisima. Ne znam kako nas nisu vidjeli – kazao je za Avaz.ba Samir Alamili.

Podsjećamo Alamili je, jer je njegov bio pokvaren, posudio šlep kamion od Enesa Maiera. Potom je s nastradalim Kuritćem otišao da šlepaju auta nakon nesreće.

U Passatu, kojim je upravljao Nedimu A., bila su još trojica mladića i navodno su svi bili pod dejstvom alkohola. Istraga će pokazati da li je tako i bilo zaista.

Zbog uviđaja na magistralnom putu M-4 Lukavac – Gračanica kod mjesta Gnojnica bio je obustavljen saobraćaj.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI