OK “7 Lukavac” slavio na otvaranju proljetnog dijela prvenstva

Odbojkaški klub 7 Lukavac pobjedom je otvorio proljetni dio prvenstva u okviru Superlige FBiH za odbojkaše. Lukavački odbojkaši su na domaćem terenu snage odmjerili sa ekipom Galeba iz Brčkog te slavili rezultatom 3:1 po setovima.

Od samog početka prvog seta lukavački odbojkaši su došli do vodstva, i održavali tu prednost te ga rješavaju u svoju korist rezultatom 25:21. U dobrom ritmu su nastavili i u drugom setu kojeg rješavaju u svoju korist za 16 minuta rezultatom 25:15.

Najzanimljiviji je bio treći set. Galeb je poveo na otvaranju seta, i tek pri rezultatu 11:11 dolazi do prvo izjednačenja. U tom periodu smo vidjeli veliku borbu na obje strane, gdje se igralo poen za poen, sve do rezultata 23:23, kada gostujuća ekipa osvaja dva vezana poena te osvajaju treći set rezultatom 23:25.

U četvrtom setu sjajna igra domaće ekipe koja je u jednom trenutku imala prednost od čak 13 poena, 17:4. Nakon toga dolazi do blagog opuštanja, ali nisu dopustili gostima iz Brčkog da se približe, te rješavaju set rezultatom 25:19.

Bila je ovo 10. pobjeda u sezoni za izabranike Alena Džambića u 11 odigranih utakmica.

OK „7 Lukavac“: Osmanović A., Osmanović K., Salihović, Čorbić, Sakić, Salkić, Hadžić, Bećirović, Brigić.

Trener: Alen Džambić.

OK „Galeb“ Brčko: Ramanić, Kurtić, Hasičević, Pitnjaković, Pezerović, Tošić, Martinović, Ilić, Selmanović, Karamustafić, Ferhatović, Huseinefendić.

Trener: Samir Pezerović.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI