OO SDA Lukavac: Čestitka povodom Dana nezavisnosti BiH

Na mail: redakcija@zona047.ba dobili smo saopštenje za javnost od strane Stranke demokratske akcije BiH, Općinski odbor Lukavac, u povodu 1. marta Dana nezavisnosti BiH, koje prenosimo u cjelosti.

„Baštineći principe i načela slobode, dostojanstva i demokratije, građani Bosne i Hercegovine i njeni narodi su prije 25 godina na historijskom referendumu jasno iskazali svoj izbor i nedvosmisleno poručili da žele demokratsku, jedinstvenu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana i naroda.

Na ovaj historijski dan, građani naše domovine svih nacionalnosti su obnovili i potvrdili hiljadugodišnju postojanost i kontinuitet bosanske države u njenim stoljetnim granicama, odbivši svojim glasom učešće u bilo kakvom projektu podjele svoje domovine i na taj način potvrdivši demokratsku prirodu i slobodoumnost bosanskog čovjeka i bosanske zemlje.

Osjećajući važnost ovog historijskog i neupitnog datuma, Općinski odbor SDA Lukavac svim građanima i narodima BiH, upućuje najiskrenije čestitke povodom 1. Marta, Dana nezavisnosti jedne nam jedine, Bosne i Hercegovine.“

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI