Općinski izbori 2020: Nakon dugo godina – „U Lukavcu zasijala mladost punim sjajem“

Večeras je na RTV Lukavac održana TV debata u kojoj su nam se predstavila četiri kandidata za načelnika Općine Lukavac.

Nakon uvodnog predstavljanja svih kandidata krenulo se u konkretna pitanja usmjerena ka razvoju Općine Lukavac.

Kandidati su naizmjenično prezentovali dijelove njihovog programa rada po pitanjima vodosnadbijevanja, rada Općinske administracije, javnih preduzeća, uređenja prigradskih i gradskih zona te projektnih rješenja za navedena pitanja.

Ono što je ostavilo poseban dojam na cjelokupno građanstvo i širu javnost jeste nova snaga i mladost koja se konačno pojavila u našem Lukavcu. Naime, Irfan Halilagić kao kandidat za načelnika općine Lukavac ispred SDA stranke večeras je bez premca plijenio potpunom iskrenošću, znanjem, sigurnosti kakva se rijetko mogla vidjeti na ovim prostorima.

U svom programu je bio koncizan, jasan sa konkretnim rješenjima svih problema, a tokom cijelog razgovora, upućenih replika i napada prije svega od strane aktuelnog načelnika Edina Delića pokazao je da „priča o kulturi dijaloga“ prije svega nije samo priča, isto smo vidjeli i na djelu.

Prethodne činjenice potvrđuju brojni pozivi i poruke upućeni nakon debate prema našoj redakciji, a koji se i u ovom momentu još uvijek dešavaju. Podrška, epiteti mlad i pametan, obrazovan, primjereno odgodjen, insan, elokventan, kulturan, odmjeren, siguran u ono što govori, konkretan, osoba sa jasnim rješenjima problema i osoba koja ulijeva apsolutno povjerenje ne nedostaju i smjenjuju se putem poziva i poruka iz sekunde u sekundu.

S druge strane imali smo evidentnu nervozu svih preostalih kandidata za Općinskog načelnika Lukavca, tj. Adema Mahovkića, Rifata Ejubovića te aktuelnog načelnika Edina Delića.

Od svih prethodnih posebno je bilo začuđujuće vidjeti g-dina Edina Delića u jednoj novoj situaciji i novom načinu komunikacije. Tokom cijele emisije kod istog je vidno bila prisutna nervoza, neusklađena verbalna i neverbalna komunikacija, drhtav glas(zamuckivanje), crvenilo lica, a često je svoj program i komentare čitao sa tableta koji se nalazio ispred njega.

Shvativši da mu je Irfan Halilagić najveći protukandidat i konkurencija za poziciju općinskog načelnika Lukavca od svih prisutnih, tokom cijele emisije je imao agresivan pristup u komunikaciji usmjeren prema njemu. Replike, različiti pokušaji osude, zbunjivanja „protivnika“, stvaranje sumnje među gledaocima ukratko bi mogli opisati njegov večerašnji nastup.

Međutim, s obzirom na višemjesečno i večerašnje insistiranje na pokretanju novih općinskih preduzeća u Lukavcu uz zanemarivanje postojećih, daje nam za pravo da građanima stavimo na razmišljanje „ZAŠTO SU TOLIKA NJEGOVA INSISTIRANJA NA OTVARANJU DVA NOVA OPĆINSKA PREDUZEĆA“, uz komentar da je od dolaska na mjesto Općinskog načelnika Lukavca prethodnih godina popunio sva radna mjesta, a danas ćemo primijetiti kadrovima njegove SD BiH stranke.

Također, večeras je prvi put od početka njegovog mandata pod blagim pritiskom mladog Irfana Halilagića JAVNO PRIZNAO da su svi projekti koje je prethodnih godina pripisivao prije svih sebi i novoj općinskoj administraciji ipak djelo i ostavština općinske administracije i prethodnog načelnika.

Ovom prilikom moramo istaći i dosta konkretne ideje Adema Mahovkića koje su djelimično zasjenjene primijetnom nervozom i nedovoljnom pripremljenošću za debatu.

Na kraju svega, možemo zaključiti da je Lukavac dobio jedan novi pravac i mladost koja se godinama priželjkuje, ne samo u Lukavcu nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini te ni na sekundu ne sumnjamo da je javnost to već sada prepoznala, a što će zvanično potvrditi i na predstojećim izborima.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI