Opštinski KUP: “Rudar” iznenađujuće eliminisao “DSK” i plasirao se u finale (FOTO)

Danas, u prvom 1/2 finalnom ogledu Opštinskog KUP takmičenja u Devetaku sastali domaći “DSK” i ekipa “Rudara” iz Zagorja. Pobjednik je odlučen nakon jedanesteraca, a na kraju uspješniji su bili nogometaši Rudara koji su u konačnici slavili sa 6:5. U regularnom dijelu bilo je 1:1.

Od samog početka domaćini su krenuli ofanzivno ka golu Rudara u naumu da što prije postignu pogodak. Dobre prilike su imali Bajrić i Mehmedović, ali su u obje situacije bili neprecizni.

U jeku napada domaćih, gosti uspjevaju sasvim neočekivano doći do prednosti. Naime u 27 min. susreta gostujući igrač Elmir Imamović sa nekih dvadesetak metara postiže prekrasan gol za vodstvo gostiju od 0:1. Sa vodstvom gostiju otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu nova opsada gola gostiju. Ponovo su se redale šanse sa svih strana, ali domaćini nisu uspjeli da nađu put do gola, danas vrlodobrog golmana gostiju – Sanela Nuhanovića.

DSC_0028

Domaći igrači ipak u 78 min. današnjeg susreta uspjevaju postići gol za izjednačenje. Nakon gužve u šesnestercu gostiju najbolje se snalazi Muhizin Mehmedović, koji postiže gol za 1:1. Gosti su također nakon izjednačenja domaćih imali dvije kolosalne šanse preko Karova, ali rezultat se do kraja nije mjenjao tako da je ostalo 1:1.

Nakon toga pristupilo se izvođenju jedanesteraca. Od prvih pet šutera jedanesteraca u domaćih nije bio precizan Bajrić, dok je u gostiju jedanesterac promašio dojučerašnji član ekipe “DSK” – Damir Hodžić.

U narednoj seriji siguran je bio Imamović za goste, dok je heroj gostiju Nuhanović odbranio odlučujući jedanesterac Jusiću.

Tako su nogometaši Rudara iz Zagorja, na kraju sasvim zasluženo postali prvi finalist Opštinskog KUP-a.

U drugom 1/2 finalnom meču, u srijedu sastat će se ekipe “Boraca” iz Tabaka i “Željezničara” iz Dobošnice. Susret se igra u Tabacima, sa početkom od 15:00h, nakon čega će biti poznat i drugi finalist ovog takmičenja.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI