Opštinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći: Prvo mjesto za OŠ Lukavac Grad i Mješovitu srednju školu Lukavac (FOTO)

Danas je u prostorijama Crvenog križa/krsta općine Lukavac održano 24. Opštinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći.

Domaćin ovog takmičenja bila je OŠ Puračić, a organizator ovog takmičenja bio je Crveni križ/krst opštine Lukavac.

„Čast nam je biti domaćin još jednog lijepog takmičenja kao što je ovo, gdje učenici istoimene sekcije savladavaju određene tehnike i uče nešto što će im mnogo koristiti. Oni će postati značajan stup našeg društva, humaniji i zreliji i ja vam danas želim puno sreće da savladate svaku prepreku bez treme“, istakla je direktorica OŠ Puračić Rasima Smajlović.

Na četiri poligona postavljena na različitim lokacijama u gradu, osam ekipa, sedam iz osnovnih škola, i jedna srednja škola, pokazali su zavidne vještine.

„Jedna od naših programskih aktivnosti jeste i zdravstveno prosvjećivanje stanovništva i djece, tako da svake godine organizujemo takmičenje osnovnih i srednjih škola i nama je ovo 24. po redu. Suština I cilj ovih takmičenja jeste provjera njihovog znanja koje tokom pripreme i obuke u školama zajedno sa nastavnicima i volonterima naše organizacije usvajaju. Djeca pokazuju izvanredno znanje što se tiče tehnike po pojedinim supozicijama, a mi nastojimo da posvetimo što više pažnje i kantonalnom takmičenju jer godinama općinske organizacije Tuzle i Banovića zauzimaju prva mjesta, a naša jedinica treće ili četvrto, pa smo odlučili ove godine da se maknemo sa te pozicije“, kazao je Bego Mujkić predsjednik Općinske organizacije Crvenog kiža/krsta Lukavac.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je OŠ „Lukavac Grad“, drugo mjesto OŠ „Lukavac Mjesto“, a treće OŠ „Puračić“. U kategoriji srednjih škola, prvo mjesto pripalo je JU Mješovita srednja škola Lukavac.

Najbolje ekipe, našu Opštinu predstavljat će na Kantonalnom takmičenju u Tuzli, 13. maja.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI