OV Lukavac: Vijećnici u novu godinu punih novčanika

Nakon jučerašnje sjednice na kojoj su vijećnici odbili prijedlog da se odreknu jednog paušala, danas je održana druga (od ukupno četiri u mjesecu decembru) Vanredna sjednica Općinskog vijeća i vijećnici su još jednom potvrdili da se žele počastiti i (ne)zasluženo nagraditi za novogodišnju noć.

Vijećnik Adem Mahovkić (SDP) i danas je zatražio da vijećnici ne troše sredstva građana i da se odreknu paušala koji će dobiti za prisustvo na današnjoj sjednici. Naime, ovo je četvrta Vanredna sjednica u mjesecu decembru od kojih su vijećnici pojedinačno primili 600KM uz platu u iznosu od 450KM.

Protiv ovog prijedloga, sa željom da se ne odrekne paušala (drugog u dva dana) i četvrtog u toku mjeseca u visini od 150KM, što je ukupno 600KM, bio je Dževdet Osmanbegović. Uz njega, sa glasom “suzdržan” bili su vijećnici SDA, nacionalnih manjina i vijećnik Demokratske fronte, Elvis Delić.

Tako su sa jednim glasom protiv, 13 za i 12 suzdržanih, vijećnici donijeli odluku da žele 150KM za današnju sjednicu, što je 4.650KM ili 9.300KM u samo dva dana.

SDA

Ermin Jusufović – SUZDRŽAN
Teufik Arapčić – SUZDRŽAN
Nedim Kurtić – SUZDRŽAN
Admir Mosorović – SUZDRŽAN
Admir Turkić – SUZDRŽAN
Šaban Bećić – SUZDRŽAN
Mirnes Brkić – SUZDRŽAN
Munir Memić – SUZDRŽAN
Aldina Mahmutović – NIJE PRISUTNA
Sabina Bećirović – SUZDRŽANA
Sead Kasumović – SUZDRŽAN

PDA

Zikrija Nurković – ZA
Almir Sakić – ZA

SOCIJALDEMOKRATE BIH

Jakub Mahovkić – ZA
Dragan Todorović – ZA
Nizama Murselović – ZA

SDP

Hajrudin Hodžić – ZA
Adem Mahovkić – ZA
Hasan Ibrakić – ZA
Kenan Omerdić – ZA

STRANKA ZA BIH

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI