Pogledajte kako izgleda i na što liči nekadašnje obdanište u Puračiću (FOTO)+(VIDEO)

Na samom ulazu u Puračiću u blizini stadiona “Meraje”, mjesne ambulante, te Osnovne škole Puračić i školskog poligona, nekada se nalazilo obdanište. Obdanište koje je danas slobodno možemo reći ruglo zaraslo u šiblje, travu i koje bode oči svih prolaznika. 

Iako lukavačko obdanište “Poletarac” posljednih godina ima problema sa svojim kapacitetom i nemogućnosti primanja više od 150 mališna, neozbiljnost vlasti u proteklim godinama nikada nije potegla pitanje obdaništa u Puračiću, te rješavanje ovog problema.

Rukovodstvo obdaništa dozvolilo je da obdanište u Puračiću postane pravo ruglo i zarasla ruševina koja na sve podsjeća, samo ne da je nekada tu postojalo obdanište.

Ne treba ni podsjećati da bi rješavanjem problema obdaništa u Puračiću mnogi mališani ove mjesne zajednice i okolnih mjesnih zajednica moglo upravo biti korisnici istog.

 

Krajnje vrijeme je da se lokalna vlast i JU za odgoj i obrazovanje djece pedagoškog uzrasta Lukavac pozabavi ovim problemom, te da počne stvarati bolje uslove za život njenim građanima.

Da li će se lokalna vlast pozabaviti pitanjem obdaništa u Puračiću u skorijoj budućnosti ostaje nam da vidimo.

Ne treba napominjati da je u nesposrednoj blizni Osnovna škola u Puračiću i školski poligon koji je odmah do obdaništa, na kojem svakodnevno borave mnoga djeca, a upravo obdanište predstavlja opasnost po svu djecu koja se igraju u blizini istog.

Kako zaista izgleda obdanište u Puračiću možete pogledati u foto-galeriji.

Kategorije
LUKAVACMJESNE ZAJEDNICE

POVEZANI ČLANCI