Potpredsjednik SDA BiH Denis Zvizdić svečano položio kamen temeljac za gradnju nove proizvodne hale “Boxmark Leather” (FOTO)

Dr. Denis Zvizdić potpredsjednik SDA BiH i član kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, danas je na svečanosti u Lukavcu zajedno sa direktorom firme “Boxmar Leather”- Matejom Bastičem položio kamen temeljac za izgradnju nove hale i pogona, firme “Boxmark Leather” d.o.o – Lukavac.

Danas u 11.00 sati, poštivajući epidemiološke mjere sigurnosti, održala se kratka svečanost polaganja kamena tememljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o

“Izuzetna nam je čast da su ovaj skup svojim prisustvom uveličali, dr. Denis Zvizdić, član kolegija Predstavničkog doma, Premier TK, dr. Denijal Tulumović, dr. Bego Gutić predsjednik OO SDA Banovići i kandidat za načelnika Banovića, te predjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak, zvaničnici SDA Lukavac predvođeni predsjednikom i kandidatom za načelnika Lukavca – Irfanom Halilagićem, kao i Edin Delić sadašnji načelnik Općine Lukavac, koji su zajedno sa direktorom Matejom Bastičem  položili kamen temeljac. Koristimo također priliku da se još jednom zahvalimo lokalnim i kantonalnim vlastima koji su prepoznali naš projekat i pružili nam značajnu podršku. Napominjemo da je ovo jedan primjer uspješne saradnje lokalne i kantonalne vlasti usmjeren ka stvaranju bolje slike lokalne zajednice”. – poručili su iz Boxmark Leather.

Boxmark Leather d.o.o. Lukavac  u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha te dio je Grupacija Boxmark koja je specializirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda.

Rade za potrebe automobilske industrije, renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta – Austrija, Slovenija, Hrvatska, Argentina, Kina i Meksiko dok Boxmark Leather d.o.o. Lukavac upošljava preko 800 Radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1500 Radnika do kraja 2021. godine.

Započeta izgradnja objekata je podijeljena na dva nivoa, što ima za cilj da se prva proizvodna hala, od 7.500 m² završi do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, koji je trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, planirano je da se završi do kraja 2021.godine i obuhvata 15.000 m².

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 m² za proizvodnju, uključujući postojeći objekat.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI