Preokret na Radio-televiziji Lukavac: Fikret Žigić novi v.d. direktor RTV Lukavac

Naš portal je 9.februara objavio tekst sa naslovom: “RTV Lukavac: Pokušaj čistke ili početak cirkusa”, a koji se odnosio na stanje u Upravnom odboru Radiotelevizije Lukavac.

Tadašnji novoimenovani Upravni odbor Javne ustanove Radiotelevizija Lukavac je održao svoju prvu i nezakonitu sjednicu. Zbog konstantnog pritiska na imenovanje v.d direktora ove ustanove predsjednik UO JU RTV Lukavac je 16.februara podnio ostavku.

Istog dana imenovan je novi predsjednik UO JU RTV Lukavac sa zadatkom da imenuje novog vd direktora. Obzirom da „prvi čovjek općine“ nije bio zadovoljan ranijim imenovanjem v.d direktorice Sabine Džibrić, isti onemogućava isplatu plate za 17 radnika ove ustanove.

Ponovno suprotno Pravilniku o radu UO JURTV Lukavac na dan prije održavanja saziva se sjednica upravnog odbora. Obavijest o imenovanju predsjednika UO sa dnevnim redom potpisuje Pomoćnik načelnika za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti Esad Suljić.

Sjednica upravnog odbora zakazana za 20.februar trajala je rekordnih 10 minuta. Predstavnik radnika u UO JU RTV Lukavac i predsjednik sindikata uposlenika JU RTV Lukavac nakon ukazivanja na nezakonit pokušaj smjene v.d direktorice i iznošenja stava radnika ove ustanove napustili su sjednicu.

To nije smetalo preostaloj dvojici članova UO JU RTV Lukavac da sprovedu naređenja i za novog v.d direktora JU RTV Lukavac imenuju dugogodišnjeg radnika ove ustanove Fikreta Žigića, a za sutra je najavljena isplata plata radnicima Radiotelevizije Lukavac.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI