PRESS NK “Svatovac” Poljice: Hurtić i Nukić najavljuju pobjedu u Prokosovićima

Povodom derbi utakmice 20. kola Druge nogometne lige FBIH, u kojoj se sastaju Prokosovići i “Svatovac” iz Poljica večeras je održana konferencija za medije. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Vedrana Hurtića i kapiten poljičana Muamer Nukić.

“Prije svega želim pozvati sve navijače i simpatizere kluba da dođu na utakmicu u nedjelju, te da navijaju fer i korektno. Očekuje nas teška utakmica protiv dobrog protivnika, spremni dočekujemo ovaj derbi i mnogo smo motivisani. Očekujem veliko zalaganje mojih igrača u ovom susretu, te povoljan rezultat na kraju utakmice”- kazao je Hurtić.

“Očekuje nas jako bitna i teška utakmica. Maksimalno smo spremni i motivisani da dobijemo ovu utakmicu, jer nas tri boda vraćaju na pravi put, a dodatni motiv je što je ovo derbi cijelokupne sezone. Ne želim se puno osvrtati na protivnika, mi smo spremni i dati ćemo sve od sebe, a nadamo se da ćemo mi slaviti i odnjeti tri boda u Poljiice”- kratko je kazao kapiten Nukić.

Nogometaši “Svatovaca” iz Poljice od danas se nalaze u karantinu u “Hotelu” Tuzlu, gdje će boraviti do sutrašnje utakmice u Prokosovićima.

Iz NK Prokosovići niko do sada nije izlazio u javnost, te su iz kluba istakli kako u miru i tišini žele dočekati sutrašnji derbi.

Podsjećamo sutrašnji susret u Prokosovićima počinje u 16:00h.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI