Prva Futsal liga FBiH: MNK Lukavac sezonu otvara u Brčkom

Nakon odlične premijerne sezone u Prvoj Futsal ligi FBiH i osvojenog drugog mjesta, malonogometaši Lukavca sutra će započeti svoju novu sezonu u pomenutoj ligi. Zanimljivo, prvo kolo gostuju u Brčkom kod ekipe GFC Brčko, baš kao i prošle godine.

Bit će to prilika za lukavačke futsalere da pokažu i dokažu cjelokupnoj javnosti da rezultati od prošle godine nisu bila nikakva slučajnost.

Iako su klub napustili nosioci prošlogodišnje igre Mehić i Alibašić, ali uz par novih pojačanja iz tabora lukavačkih futsalera očekuju dobre rezultate i ove godine.

Pred sutrašnju utakmicu u Brčkom razgovarali smo i sa kapitenom Ahmedom Vukovićem.

– ” Prvo da pozdravim sve naše navijače i simpatizere, kao i vas i vaš portal, te da zahvalim što naš rad kroz sve ove godine pratite i podržavate nas.

Što se tiče sutrašnje utakmice očekujemo veoma dobru i tvrdu utakmicu, jer je ekipa GFC-a sama po sebi iskusna i kvalitetna ekipa. Nadamo se našoj dobroj igri, te bit ću iskren očekujemo povoljan rezultat i bod/ove iz Brčkog. ” – kazao je Vuković.

Gostovanje u Brčkom i prvo kolo prokomentarisao je i šef stručnog štaba lukavčana – Edin Muratović.

– ” Kao prvo također želim pozdraviti vas i naše vjerne navijače. Moji momci dobro su radili tokom priprema, te se kvalitetno pripremili za izazove koji su pred nama.

U Brčkom očekujem tešku i nezvjesnu utakmicu, ali se iskreno nadam i vjerujem da ćemo na kraju doći do povoljnog rezultata.” – jasan je bio Muratović.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 03.11.2019 god. u Dvorani “JU Ekonomske škole” u Brčkom, sa početkom od 20:00h.

Službena lica na utakmici biti će:

Prvi sudija: Kenan Bajraktarević (Orašje)

Drugi sudija: Ilija Živković (Orašje)

Delegat: Luka Gašić (Gornji Svilaj)

 

Kategorije
FUTSALLUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI