FOTO: Prvačićima sa područja opštine Lukavac uručeni paketići

Danas je u prepunoj velikoj sali Doma Kulture sa početkom od 15:00h upriličena dodjela paketića za najmlađe mališane sa područja Opštine Lukavac.

Pored prvačića paketiće su dobili i djeca UG “Mali svijet”, kao i djeca romske populacije. Ukupno je dodjeljeno preko 600. paketića.

Svima prisutnima danas u Domu kulturu prvi je se obratio zagovornik da se umjesto novogodišnjeg vatrometa novac preusmjeri na paketiće načelnik Općine Lukavac – Edin Delić.

On je kazao: “Djeca su nama svima najvažnija, te smo mi htjeli da bar na jedan dan najmalđu populaciju obradujemo ovim paketićima i da izmamimo osmjeh na njihovim licima što se iz priloženog vidi da smo i uspjeli. Sigurno da je osmjeh na njihovim licima i radost koju su doživjeli danas važniji od bilo kojeg vatrometa, rekao je Delić.

Nakon načelnikovog govora usljedila je predstava pod nazivom: “Mutiša i Kvariša čekaju Djeda Mraza”, a uloge u ovoj zaista lijepoj i za djecu smješnoj predstavi izveli su glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle i to: Midhat Kuškjugić, Edis Zilić i Željka Marinić.

Poslije završetka predstave mališanima su uručeni paketići.

Ostale fotografije sa dodjele paktića možete pronaći i biti će dostupne na facebook stranici našeg portala.

 

 

 

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI