Radnički iz Lukavca deklasiran od Travnika u trećoj pripremnoj utakmici (FOTO)

Danas je FK “Radnički” iz Lukavca gostovao u Dolcu na Lašvi, gdje je u trećoj pripremnoj utakmici uoči drugog dijela prvenstva u Prvoj Federalnoj ligi BiH za protivnika imao ekipu FK Travnika. Na kraju su slavili “Veziri” iz Travnika sa ubjedljivih 5:0.

Nogometši Travnika od prvog minuta krenuli su zaista agresivno prema golu Radničkog i vrlo brzo poveli sa 1:0, a strijelac je bio Dženan Zajimović.

Nedugo nakon toga fudbaleri iz Lukavca primaju novi gol. Strijelac za 2:0, ponovo je bio Dženan Zajimović.

Mlađahna ekipa iz Lukavca u prvom poluvremenu apsolutno ništa nije pokazala vrijedno pomena. Pa smo tako na odmor otišli sa rezultatom od 2:0 za Travnik.

U nastavku ista meta, isto ostajanje. Travničani su od samog starta drugog poluvremena ponovo počeli kidisati na gol Radničkog te vrlo brzo došli i do trećeg gola. Strijelac za 3:0 i ujedno njegov današnji treći gol dijelo je fantastičnog mladog Dženana Zajimovića.

Nakon toga malo je se igra smirila, ali Radnički nikako nije nalazio put do Nurkovićevog gola.

Ponovo se “bura” digla pred sami kraj susreta kada danas odlična ekipa Travnika postiže još dva gola. Gol za 4:0 ponovo je bilo dijelo zaista danas sjajnog Zajimovića, dok je konačnih 5:0 postavio Aldin Zukić.

Težak poraz izabranika Milenka Bošnjakovića u trećoj pripremnoj utakmici i velika opomena za sve u klubu. Nadati se da će do početka drugog dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH šef stručnog štaba zajedno sa svojim saradnicima uspjeti sklopiti tim koji će moći izboriti opstanak u prvoligaškom društvu. Uprotivnom FK “Radnički” iz Lukavca ne piše se dobro.

Lukavčani već sutra igraju novu pripremnu utakmicu, a protivnik je FK “Lokomotiva” iz Miričine. Susret će se igrati u Tuzli, na pomoćnom terenu stadiona Tušanj sa početkom od 13:00h.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI