RTV Lukavac: Pokušaj čistke, ili početak cirkusa?!

Novoimenovani Upravni odbor Javne ustanove Radiotelevizija Lukavac danas je održao prvu nezakonitu sjednicu.

 

Iako imena novoimenovanog upravnog odbora imenovanog od strane načelnika, UO JURTV Lukavac nisu objavljena u Službenom glasniku Općine Lukavac, to novoimenovanim članovima UO nije smetalo i održali su konstituirajuću sjednicu.

Pored navedenog kršenja Zakona, novoimenovani predsjednik UO JURTV Lukavac je suprotno Pravilniku o radu JURTV Lukavac sazvao istu telefonskim pozivim iako se ista saziva najmanje dva dana prije njenog održavanja pisanim putem.

Na navedene neregularnosti novoimenovane članove upozorili su predstavnik sindikata JURTV Lukavac i član UO iz reda uposlenika. Kulminacija svega bila je prijedlog predsjednika UO da se nakon konstituiranja održi nova sjednica na kojoj bi se raspravljalo o izboru vd direktora JURTV Lukavac.

Pregledajući Pravila, Pravilnike i ostalu dokumentaciju postalo je jasno da novoimenovani članovi UO ne razlikuju Odluku od Pravila ili Pravila od Zakona. Ovakav način rada novog UO pored podsmijeha izazvao je i zabrinutost kod uposlenika novoizabranim članovima UO i njihovim upravljačkim sposobnostima.

Nova sjednica UO zakazana za ponedjeljak 12.02. kada ce najvjerovatnije doci do smjene v.d direktorice Sabine Džibrić koja je na ovu poziciju imenovana prije osam dana.

Kako saznajemo novi novi v.d. direktor bi trebao biti dugogodišnji uposlenik ove firme Fikret Žigić.

Kategorije
LUKAVACU Fokusu

POVEZANI ČLANCI