Servisne informacije: I dok su neki odmarali za vikend, pripadnici TVJ Lukavac radili punom parom; JP RAD Lukavac organizuje odvoz krupnog otpada

U Službi hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja Lukavac za vikend je obavljeno:  143 pregleda, 16 pacijenata je upućeno na UKC, medicinari su pružili 207 usluga i obavljene su četiri kućne posjete (za 01.04.2017 god.).

Drugog dana mjeseca aprila službenici Hitne pomoći zabilježili su sljedeći broj pregleda: 148 pregleda, 17 pacijenta je upućeno na UKC, medicinari su pružili 220 usluga i obavljeno je deset kućnih posjeta.

Elektrodistribucija Lukavac nema informacija o kvarovima, bilježi se uredna distribucija električne energije tokom protekla 24h. Nema planiranih isključena za današnji dan.

Pripadnici TVJ Lukavac imali su ponovo pune ruke posla za vikend. Naime dana 01.04.2017 god; imali su tri tri intervencije. Prva intervencija je zabilježena u 15:15h u Turskom Lukavcu, u Delića-potoku gdje je gorilo nisko rastinje. Drugi slučaj se desio u šumi Spahići, u Smolućoj u 17:004, a o kojoj je naš portal već pisao. Posljedna intervencija u subotu bila je u Sižju u 19:40h kada je gorilo nisko rastinje. Svi požari su uspješno ugašeni, a povrjeđenih osoba u ovim požarima nije bilo.

U nedjelju 02.04.2017 god. vatrogasci su imali pet intervencija. U vrlo kratkom razdoblju u nedjelju u Poljicu desile su se dvije intervencije. U 11:50h gorilo je nisko rastinje, a u 12:20h gorilo je sijeno i auto-prikolica. Naredni požar istog dana zabilježen je u Huskićima gdje je gorila šuma. U 18:50h u Koksari gorilo nisko rastinje, a u 21:00h kod Hotela Lukavac gorio je kontenjer. Svi požari i ovaj dan su uspješno ugašeni, a povrjeđenih osoba na svu sreću ni u ovim požarima nije bilo.

Tokom proteklog vikenda u biltenu PU Lukavac zabilježene su dvije krivične prijave, te dva ostala događaja i to 01.04. 2017 god.

Pripadnici JP RAD: Vodosnadbjevanje uredno, kao i distribucija toplotne energije. Odvoz smeća vrši se po planu i programu, čišćenje javnih površina obavlja se po odluci nadležne općinske službe.

Također JP RAD Lukavac obavještava građane i poziva ih na proljetno čišćenje grada Lukavca, koje će biti organizovano 05.04.2017 god; a na kojem će se odvoziti krupni otpad sa područja Lukavca grada.

Pogledajte obavještenje iz JP RAD-a Lukavac.

Saopštenje JP RAD

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI