“Smečerice” nadomak Premijer lige: Pobjeda u Širokom Brijegu za miran revanš

Danas su odbojkašice lukavačkog ŽOK “Smeča” u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za apsolutnog prvaka Superlige FBiH gostovale u Širokom Brijegu, protiv istoimene ekipe “Smeča”. U odličnoj odbojci sa obije strane slavile su naše odbojkašice i došle na korak od plasmana u Premijer ligu BiH.

U dobro poznatoj dvorani “Pecara” u Širokom Brijegu bolje su susret otvorile lukavčanke i dobile prvi set sa 20:25.

Drugi set nam donosi veliku borbu sa obije strane, a više prisebnosti na kraju pokazuju naše odbojkašice i uzimaju set u svoju korist sa 22:25.

Treći set nam donosi najbolju odbojku. Sjajna igra odbojkašica na obije strane, uz dosta dobrih poena na kraju odlazi na stranu “Smečerica” iz Lukavca rezultatom 26:28. Konačnih i ubjedljivih 0:3 za odlične lukavačke odbojkašice.

HŽOK “SMEČ” Široki Brijeg – ŽOK “Smeč” Lukavac 0:3 (20:25, 22:25 i 26:28)

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović (kap.), Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tumjić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović.

Trener ekipe: Said Hasanbegović

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

Pobjedom u Širokom Brijegu, lukavački Smeč na korak je do plasmana u Premijer ligu BiH. Naredni vikend u Sportskoj dvorani Lukavac igra se uzvratna utakmica, gdje će “Smečericama” biti dovoljan i jedan set za plasman u Premijer ligu BiH.

 

Kategorije
LUKAVACODBOJKASPORT

POVEZANI ČLANCI