Snooker: Mirza Vuković iz Lukavca pobjednik 1.kola Carlsberg of the best snooker lige

Proteklog vikenda Carlsberg snooker liga Best of the Best odigrana je u Sarajevu. Igralo se po novom formatu takmičenja “grad – divizija” u snooker klubovima Mercur i Union Jack.

Tridesetdevet igrača ukrstilo je svoje štapove na ukupno šest stolova u mečevima po formatu “bolji od tri”, a polufinalni i finalni mečevi igrali su sepo sistemu “bolji od pet frejmova”.

Igrači nisu krili svoje oduševljenje novim formatom igre te su podržali ovaj novi koncept kao manje naporan, a samim tim i mnogo produktivniji.

Novi format igre donio je mnogo iznenađenja od kojih je najzapaženije ispadanje četverostrukog državnog prvaka Kenana Terzića u ranoj fazi takmičenja od nadahnutog Sarajlije Adela Kalabušića, koji nije uspio da zadrži momentum te je u narednom meču izgubio od jednako dobrog klupskog kolege Kenana Selimovića. Ništa manje zapažen nije bio ni poraz aktuelnog državnog šampiona Marija Želje Miloševića koji je izgubio u polufinalnom meču rezultatom od 3:0 od na kraju i osvajača 1. kola Carlsberg snooker lige Best of the Best, sjajnog Mirze Vukovića iz Lukavca.

Na svom putu do finalnog meča Vuković je izgubio samo jedan frejm od klupskog kolege, sjajnog Admira Švrakića. Ostale mečeve Vuković je dobio rezultatom 3:0 počevši od meča sa aktuelnim državnim šampionom Mariom Željom Miloševićem i sve do finalnog meča sa Muamerom Mališevićem, vatrogascem iz Sarajeva.

Narednog vikenda odigrat će se 1. kolo Carlsberg snooker lige Best of the Best i u Tuzli, a bit će zanimljivo vidjeti da li će i tamo novi format takmičenja donijeti iznenađenja.
Blizu četrdeset igrača sastat će se u Tuzli u klubovima Click i Billy Blues.

Za više informacija o snooker takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH, kao i Facebook stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI