Sportski direktor NK Svatovac Poljice, Admir Mosorović oštro osuđuje sinoćnje vandalsko ponašanje pojedinaca

Prije par minuta na našu adresu stigao je mail iz NK Svatovac Poljice, u kojem oštro osuđuju sinoćnji “huliganizam” i šaranje vandala ako se tako mogu nazvati na Domu u Prokosoviću.

Neprimjereno je uništavanje javne imovine i ovim se samo podižu tenzije između dva kluba, kazao izmešu ostalog u kratkom saopštenju sportski direktor NK Svatovac Poljice – Admir Mosorović.

Mosorović je istakao: “UO NK Svatovac Poljice ograđuje se i oštro osuđuje od neodgovornih pojedinaca koji se nazivaju navijačima Svatovca, a koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na derbi susret koji treba biti odigran u nedjelju, te tim putem podigli još veće tenzije pred ovaj meč.

“Ja se nadam da će pojedinici pomenutih dijela biti pronađeni i kažnjeni te da nam ovakve stvari neće više ponavljati. Iskreno se nadam da će u nedjelju pobjediti fudbal, te da neće doći do nekih nemilih scena kako na tribinama tako i na zelenom terenu. Ovim putem tekođer pozivam sve navijače simpatizere oba kluba na fer i sportsko navijanje.”– kazao je Admir Mosorović, sportski direktor kluba iz Poljica.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI