STAV GRAĐANA: Ul. Podrinjska kao povod za ubiranje političkih poena

Na adresu redakcija@zona047.ba stigao je mail našeg čitatelja o problematici odvodnje otpadnih voda i kanalizacije u ulici Podrinjska kojeg objavljujemo u cjelosti bez izmjena:

“Prije nešto više od godinu dana u vrijeme predizborne kampanje u našu ulicu je dolazio tada kandidat a danas načelnik općine Lukavac Edin Delić gdje se upoznao sa problemom odvoda otpadnih voda i nepostojanja adekvatne kanalizacione mreže u ovoj ulici.

Tom problemu je posvetio jedan opširan tekst sa slikama gdje je naveo da u ovoj ulici nije urađena kanalizacija,nema organiziranog pražnjenja septičkih jama…,da je Podrinjska ulica potencijalni izvor zaraze za cijeli grad. Tada su nas posebno obradovale riječi da mjera ima niz od onih jeftinih i sa brzim učinkom pa do končanog povezivanja naše ulice u kanalizacionu mrežu.

Link na tekst: http://www.sdplukavac.ba/2016/07/edin-delic-podrinjska-ulica-je-potencijlni-izvoru-zaraze/

Razočarani smo što je u svom tekstu tadašnji kandidat za načelnika naveo da “jedan od prioriteta u budžetskom planiranju mora biti pripajanje ove zone u kanalizacionu mrežu”,a svi znamo da je kao trenutni načelnik zanemario ovaj naš problem i nije ga uvrstio kao stavku u budžet kojeg je sam predložio i donio.

Na kraju napominjemo načelnika da je i danas opasnost od zaraze i fekalije ista ako ne i veća nego prošlog ljeta jer su temperature znatno veće,a tada spominjanih i obećavanih mjera ni na vidiku.

Izgleda da je problem kanalizacije u našoj ulici ipak bio samo povod za ubiranje jeftinih političkih poena pred izbore kako je spomenuto u samom tekstu.”

Ime autora teksta poznato redakciji portala.

 

Kategorije
LUKAVACSTAV GRAĐANA LUKAVCA

POVEZANI ČLANCI