Talentovani nogometaš Maid Mušić prvi igrač sa Balkana u agenciji holanđanina Roba Witschgea

Mladi, talentovani 17-godišnji fudbaler Maid Mušić, igrač FK Tuzla City prije par dana potpisao je ugovor za menadžersku agenciju “Players United”, koja je u vlasništvu dobro poznatog menadžera iz Holandije – Roba Witschgea, a koja će u budućnosti zastupati upravo Maida.

Posrednik u ovom poslu je menadžerska agencija sa naših prostora “PrimaProPlayers”, a koja je u vlasništvu Irnesa Rahislića.

Inače, mladi nogometaš Maid Mušić svoju karijeru počeo je u ŠF “Beta Club” Lukavac, da bi zatim nastupao za omladinske selekcije FK “Sloboda” Tuzla, a od ove godine član je drugog tuzlanskog premijerligaša, ekipe FK Tuzla City. Također, Maid je i povremeni reprezentativac BiH, jer je u par navrata dobijao pozive za nastup u u17 reprezentaciji BiH.

Da se radi o velikom talentu i igraču pred kojim je svijetla budućnost najbolje pokazuje i podatak da su Mušića upravo skautirali iz agencije “Players United”, koji su prepoznali u njemu ogroman talenat i kvalitet, te su prije par dana i zvanično potpisali ugovor o zastupanju.

Velika je to stvar za ovog mladog nogometaša, s obzirom na to da su u pomenutoj agencije i igrači poput: Donny Van De Beek (Manchester United), Hans Hateboer (Atalanata BC), Steven Berghuis (Feynoord), Carel Eiting (Huddersfield), Graziano Pelle (Parma) itd.

U prošlosti je pomenuta agencija sa dosta uspjeha zastupala i igrače koji su sada u fudbalskoj mirovini, a neki od njih su: Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst, Frank i Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk i drugi.

Treba svakako i spomenuti, za one koji ne znaju da je Maid inače naš sugrađanin iz mjesta Gnojnica.

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI