Tri medalje na Državnom prvenstvu za KBS ORKKA; Zlato za Mensura Đozića!

U nedjelju 09.04.2017 godine u sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći, održano je seniorsko državno prvenstvo u karateu.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, je nastupio sa 4 takmičara koji su na ovom prvenstvu postigli izvanredan uspjeh, osvojivši 3 medalje, jednu zlatnu i dvije bronzane.

mensur-djozic-vogoscaZlatnom medaljom i titulom prvaka Bosne i Hercegovine okitio se naš standardni reprezentativac BiH Đozić Mensur, kojem je ovo treća za redom titula prvaka BiH u seniorskoj konkurenciji. Nakon osvajanja titule prvaka BiH 2015. i 2016. godine u kategoriji borbe seniori -67 KG, da uspjeh bude veci, Đozic je ove godine titulu osvojio u većoj težinskoj kategoriji seniori -75 KG. Đozic je do titule prvaka došao pobjedama u prvom kolu nad Dizdarević Adijem (KK Novi Grad Sarajevo) rezultatom 10:4, u drugom kolu je bio bolji od Tarika Cazinkica (KK Bihać) sa 2:0, u trećem kolu ujedno i polufinalu Mensur je slavio nad Marinom Brkićem (KK Neretva Mostar) sa 6:2, i u finalnom meču do zlata je došao pobjedom nad Veselkom Brkićem (KK Neretva Mostar) rezultatom 7:3.

Bronzu je osvojio Denis Kurtić u kategoriji kate seniori koji je zabilježio 3 pobjede i jedan poraz. U istoj kategoriji peti je bio Damir Bačić koji je na zalost poražen u meču za 3 mjesto. Drugu bronzanu medalju osvojio je seniorski ORKKA kata tim u sastavu Denis Kurtić, Damir Bačići Emir Ćosićkić.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI