U Lukavcu svečano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine (FOTO)

Polaganjem cvijeća na spomen Kosturnicu u parku Macan Marije i Centralnom spomen obilježju u Gradskom parku, te Svečanom akademijom danas je u Lukavcu obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

„Nikada više  ne smijemo dozvoliti da se ponovi 1992. godina i svakome od nas je obaveza prepoznati i onemogućiti svaku ideju i namjeru usmjerenu protiv naše države i građana. Koristim ovu priliku da se posebno obratim onima koji su učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine kako u II Svjetskom ratu, tako i u ovom ratu koji je okončan 1995. godine. Nikada ne smijemo zaboraviti branioce naše zemlje, jer na temeljima moralnih vrijednosti za koje su oni dali živote, mi danas imamo miran i slobodan život, i možemo osigurati mir drugima. Budimo im trajno zahvalni. Poštovane dame i gospodo, Vama i svim građanima općine Lukavac, Bosne i Hercegovine čestitam državni praznik, Dan Državnosti“, istakao je u obraćanju Edin Delić načelnik općine Lukavac.

Nakon svečane akademije održan je prigodan kulturno – zabavni program u kojem su se predstavili: učenici  OŠ Lukavac Grad i JU Mještovita srednja škola Lukavac, članovi GKUD Lukavac, KUD „Rudar“ Lukavac Mjesto, Vokalni Ansambl Doboščanke, Haris Sakić učenik OŠ Lukavac Grad, te Plesna škola Čarolija Lukavac.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI