U petak velika promjena vremena u cijelom regionu: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana u BiH

Protekle dane region su okovale ekstremno niske temperature.Hladnoća je odnijela pet ljudskih života u BiH. Posljedica je to ledenoga vala koji je pogodio ne samo Bosnu i Hercegovini nego cijelu regiju. Slični slučajevi zabilježeni su i u susjednim zemljama

Oboreni su rekordi stari nekoliko desetljeća, a stanovnike regiona u narednim danima očekuju nove promjene vremena.Najveće promjene očekuju se od četvrtka kada će porasti temperatura, a zatim u petak kada su najavljene velike padavine u obliku snijega.

U srijedu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično i sa slabim snijegom ponegdje u sjevernim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -18 do -12, na jugu od -7 do -1, na planinama do -21, a najviša dnevna od -8 do -2, na jugu od -1 do 4 stepena.

Četvrtak ujutro očekuje se malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -4 do 0, na planinama do -18.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni najprije kiša koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Tokom dana, povećanje sniježnog pokrivača. U Hercegovini sa kišom, a moguća je i pojava susnježice. Visina novog snijega u toku 24 sata od 5 do 15 cm, a u višim područjima i do 35 cm. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, na planinama do -10. Poslijepodne, pad temperatura zraka.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne u Bosni. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -3 do 0, na planinama do -17, a najviša dnevna od -4 do 3, na jugu od 3 do 6 stepeni.

 

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI