U Tuzli i Srebreniku tokom pretresa oduzeta opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP, PU Gradačac/PS Srebrenik, PU Kalesija, PU Tuzla, PU/PS Gračanica, PU Živinice/PS Banovići, PU/PS Lukavac) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 16.11.2016.godine izvršili pretrese na ukupno osam lokacija na području općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Gračanica, Kladanj, Banovići i grada Tuzla.

Prilikom pretresa porodične kuće na području općine Srebrenik i lica I.O., pronađeno je i privremeno oduzeto 26 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, dok je prilikom pretresa stana u Tuzli i vozila koje koristi lice D.M., pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Takođe, prilikom pretresa kuće u Tuzli i lica A.I. pronađena je manja količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Nad licima, kod kojih su pronađene navedene materije, u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada.

O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će protiv lica, ukoliko se vještačenjem utvrdi da se radi o opojnim drogama, biti podneseni odgovarajući izvještaji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor/Rtv Slon

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI