VIDEO: Počela nova akademska godina na Univerzitetu u Tuzli

Studenti prvog ciklusa Univerziteta u Tuzli ponovo su u školskim klupama. Nova akademska godina počela je u ponedjeljak, uz poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera.

Nastava na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli na prvom, integriranom prvom i drugom, drugom i trećem ciklusu studija u zimskom semestru akademske 2020/21. godine organizovana je na klasičan način koji podrazumjeva fizičko prisustvo i interakciju studenata i nastavnika/saradnika kao i kombinovano: klasičnim načinom i kao nastava na daljinu, u zavisnosti od broja studenata na studijskoj godini, broja grupa za vježbe, broja studenata u grupi za vježbe, u skladu sa raspoloživim prostorom, te svim specifičnostima i zahtjevima studijskih programa fakulteta/Akademije, uz primjenu važećih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih organa.

Na početku nove akademske godine studentima se putem video poruke obratila Rektorica, dr. sci. Nermina Hadžigrahić, red.prof. i Ministrica obrazovanja i nauke TK prof. Fahreta Brašnjić, zaželivši im dobrodošlicu, te dobro zdravlje i puno uspjeha u akademskoj godini 2020/2021.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI