Vremenska prognoza: Magla i tmurno vrijeme preovladavaju u narednim danima

Biometeorološke prilike su povoljne. Uz duže sunčane intervale i porast temperatura tokom dana, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u jutarnjim i večernjim satima. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Od četvrtka 1.februara izgledno je prolazno, kratkotrajno jače pogoršanje, praćeno zahlađenjem, padavinama, kišom na jugu i snijegom u Bosni, što će kulminirati u petak 2.februara, nakon čega će se u dane vikenda vremenske prilike postepeno stabilizovati.

Pri tome će, u subotu i nedjelju biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada su izgledne negativne temperature u gotovo cijeloj zemlji, u unutrašnjosti do -10 °C. Danju će na jugu biti toplije, u Bosni je moguće sa temperaturama ispod 0°C tokom cijelog dana.

Od 05.02.2018. godine do kraja prognoznog perioda, prema aktuelnim kartama, slijedi par dana sa padavinama, nakon toga doći će do djelimične stabilizacije i od sredine naredne sedmice postoji vjerovatnoća za 4-5 dana nadprosječno hladnog perioda.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI