“Xplode Classic Festival 2017”- Beograd: Lukavčanin Senad Avdić osvojio prvo mjesto u bodybuildingu u kategoriji juniora

Na jučerašnjem održanom drugom po redu takmičenju “Xplode Classic Festival 2017” u bodybuildingu, u Beogradu (Zemunu), lukavčanin Senad Avdić zauzeo je prvo mjesto u kategoriji juniora. Svakako veliki uspjeh za ovog mladog momka, kojeg smo već jutros kontaktirali za izjave i dojmove nakon ovog turnira.

“Na ovo takmičenje izašao sam aposolutno spreman. Spremao sam se četiri mjeseca za proljetnu sezonu i evo na prvom takmičenju sam odmah uzeo zlatnu medalju. Zaista mi je drago što sam dokazao da voljom, trudom i predanim radom sve se može uspjeti kad se hoće, i na ovome sigurno neću stati. Nakon ovog takmičenja, očekuje me novi nastupu i to već sljedeće nedjelje gdje se borim za državnog prvaka u Sanskom Mostu i gdje se nadam da ću također osvojiti medalju.

Ovom prilikom volio bih se zahvaliti treneru Jasminu Hodžiću, sponzoru Edinu Rejzoviću – “Dino nutrition”, teretani koja mi je dala idealne uslove treniranja – Fitnes centar impuls Lukavac (Fuad Halilagić i Mediha Halilagić), prijateljima koji su bili tu uz mene Damir Zećo, Emir Hanić i Halid Kurtić, a najviše se zahvaljujem svojim roditeljima koji su uvijek bili tu uz mene i koji su mi najviše pomagali, kao i naravno moja sestra Jasmina i zet Ermin koji su mi bili najveća podrška na dan takmičenju.” – kazao je Senad za naš portal.

Redakcija portala Zona047.ba ovom prilikom želi čestitati Senadu na osvojenoj nagradi, te da ih u budućnosti još više donese u Lukavac.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI