Za sutra izdato žuto upozorenje: U BiH stiže hladni val sa debelim minusima

Sljedećih dana BiH, kao i dijelove regiona, pogodit će hladni val koji će donijeti sa sobom debele minuse. Niske temperature u BiH će posebno biti izražene u jutro i tokom noći, posebno u dane vikenda, predviđaju meteorolozi.

Za sutra je također izdato žuto upozorenje zbog umjereno niskih jutarnjih temperatura i to za skoro cijelo područje BiH, osim sjevera uz rijeku Savu i istočne Hercegovine.

Udari umjereno jake bure predviđaju se za područje Hercegovine, posebno tokom sutrašnjeg dana. Količina padavina Najviše padavina u proteklom periodu na području Bosne i Hercegovine bilo je u istočnoj Hercegovini, istočnoj Bosni i pojedinim dijelovima Krajine, javlja Anadolija.

Tako je najviše padavina zabilježeno u Trebinju, Bileći, Gacku, Foči, Rudom, Višegradu i Bosanskom Novom. Visina snijega na Bjelašnici dostigla je 155 centimatara, a u Bihaću, gdje je stanje najteže u BiH, visina snijega je već danima 68 centimetara.

Na Ivan-sedlu ima 24, u Mrkonjić-Gradu 20, Bosnaskom Novom 19, Sanskom Mostu 18, Gacku i Han-Pijesku po 14, Bugojnu, Sarajevu i Jajcu po 13, te Prijedoru 11 centimetara snijega. Malo snijega registrovano je i na Sokocu, osam centimetara, Tuzli sedam, Banja Luci šest, Livnu četiri, te Bijeljini, Rudom i Višegradu po tri centimetra.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI