Zehrudin Mahovkić novi predsjednik Fudbalskog saveza opštine Lukavac

Večeras je u velikoj sali “Centra za Kulturu” u Lukavcu sa početkom od 17:00h, održana redovna Izborna skupština lukavačkog fudbalsakog saveza. Na istoj je izabran i novi predsjednik, a to je Zehrudin Mahovkić iz NK “Mramor” Babice i to na mandatni period 2020-2024 god.

U utrci za fotelju predsjednika Fudbalskog saveza opštine Lukavac bili su Zehrudin Mahovkić i Asmir Hodžić.

Mahovkićev mandat podržalo je 24 delegata, od 30. Šest delegata podržalo je kandidata Asmira Hodžića. Za dopredsjednika saveza izabran je Dževad Omerdić iz FK “Polet” Hrvati.

Jednoglasnom odlukom delegata Admir Mosorović izabran je za člana Izvršnog odbora NS TK, a za zamjenskog člana Dževad Omerdić.

Prijedlog za disciplinsku komsiju NS TK ispred Fudbalskog saveza opštine Lukavac je Nedim Morankić, dok je za apelacionu komisiju predložen Ernes Prelić.

Delegati ispred Fudbalskog saveza opštine Lukavac u Skupštini NS TK biti će: Mirnes Brkić, Anel Osmanović i Suad Salibašić, dok su dva zamjenska delegata Emir Begić i Hamza Arapčić.

Također, prijedlog delegata za skupštinu NS FBIH ispred lukavačkog fudbalskog saveza je Zehrudin Mahovkić, dok je za Izvršni odbor predložen Ćazim Omić iz Živinica.

Azmir Husić iz Tuzle je predložen za člaana Izvršni odbor NS BiH, dok je Admir Mosorović predložen za Skupštinu krovnog saveza.

Prijedlog za člana prvostepene komisije za licenciranje NS/FS BIH za mandantni period 2020-2024, je Nedim Morankić.

Disciplinsku komisiju FSO Lukavac činit će: Nedim Morankić, Karić Imer i Izet Bašić, dok apelacionu komisiju čine: Nermin Nurić, Edin Hamzić i Enes Hatić.

Za tužioca lukavačkog saveza jednoglasno je izabran Ernes Prelić.

Kategorije
LUKAVACNOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI