AAT Lukavac: Roditelji prezadovoljni radom edukatora

Udruženje za zaštitu prirode i okoline Aer Aqua Terra od mjeseca decembra vrši besplatnu edukaciju za učenike osnovnih škola iz predmeta matematika, hemija i fizika.

Nakon više od 2 mjeseca aktivnog rada, danas je u popodnevnim satima održan i „roditeljski“ sastanak na kome su se odazvali roditelji polaznika besplatne edukacije.

Prisutnim roditeljima se u uvodnom dijelu sastanka obratio Dr.sc Abdel Đozić, profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, a ujedno i osnivač ovog udruženja. Đozić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom članova AAT, kao i trudom i predanim radom polaznika ove edukacije.

Ono što je bio i primarni cilj ovog sastanka je svakako mišljenje i sugestije roditelja.

„Vjerujem da su baš kao i ja svi roditelji oduševljeni postignutim rezultatima u prethodnom periodu, moja djeca su popravila svoje ocjene, a što je još bitnije proširili su svoje znanje, i baš kao i ja izuzetno su zadovoljni.“

Na sastanku su pored Đozića bili prisutni i članovi AAT čijim su predavanjima lukavački mališani unaprijedili svoja znanja. Roditelji su bez primjedbi na dosadašnji rad,a iz Udruženja su obećali da će u narednom periodu svoje aktivnosti proširiti, te u skladu sa dogovorom sa JU Centar za kulturu, pronaći i nove termine za mališane.

„Dobro bi bilo da su u školama nastavnici ovako aktivni, da se više trude i da djeci posvećuju više vremena, a da manje razmišljaju o privatnim časovima koje vrlo dobro znaju naplatiti. Svaka čast djevojkama koje drže predavanja, imaju našu punu podršku.“

Svakako da je ovo jedna lijepa priča za lukavačke osnovce, a iz AAT Lukavac su saopštili da u narednom periodu možemo očekivati još mnogo njihovih aktivnosti.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI