AM SDA Lukavac obradovala mališane „Mali svijet“ Lukavac (FOTO)

Danas su članovi Asocijacije mladih SDA Lukavac posjetili UG „Mali svijet“ Lukavac kojom prilikom je izvršena podjela paketića djevojčicama i dječacima, štićenicima ovog udruženja, uz priredbu, druženje i nezaobilaznog djeda mraza.

„Nakon što smo stupili u kontakt sa rukovodstvom udruženja „Mali svijet“ Lukavac od kojih smo dobili potrebne podatke o broju mališana kao i druge neophodne informacije, pristupili smo realizaciji projekta podjele paketića ovim mališanima. Najveći dio sredstava za realizaciju čine vlastita sredstva odnosno donacije članova, a obzirom na posebnosti, paketiće smo kreirali i pakovali samostalno, u smislu uputa koje smo dobili iz „Mali svijet“ Lukavac.

Također, ova akcija podjele paketića je i svojevrsna lična edukacija nama članovima, obzirom da su nas aktivisti udruženja upoznali sa nizom činjenica i specifičnostima rada sa ovom grupacijom djece, ali i sa problemima sa kojima se susreću.“

UG „Mali svijet“ je udruženje za djecu sa posebnim potrebama i djecu oboljelu od autizma, čija je osnovna uloga rad na socijalizaciji djece i razvijanju njihovih komunikacijiskih sposobnosti. Formirano je u augustu 2013.godine i broji preko 80 članova.

Iz AM SDA Lukavac skreću pažnju na rad ovog udruženja, njihov izuzetan doprinosu u poboljšanju uslova i načina života ove djece, te u tom smislu apeluju na bilo koje vladine ili nevladine organizacije i ustanove kao i firme ili pojedince koji su u mogućnosti da na bilo koji način pomognu rad ovog udruženja, da to i učine.

Članovi, aktivisti i rukovodstvo UG „Mali svijet“ Lukavac, a naročito njihovi mališani, to svakako trebaju i zaslužuju.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI