Azmir Husić još jednom pokazao veličinu: NK Svatovac iz Poljica donirao nekoliko fudbalskih lopti

Čelni čovjek federalnog prvoligaša Sloge iz Simin Han, nekada tuzlanske Slobode, iz dana u dan svojim potezima oduševljava bh. javnost. Husić je poznat kao osoba koja se ne libi pomoći klubovima, udruženjima i slično, a danas je svoju veličinu pokazao u Poljicu gdje je obradovao NK Svatovac Poljice, člana Druge lige FBiH grupa Sjever.

Naime, nepoznate osobe su prije par noći provailile u prostorije tog kluba i otuđile 30-tak nogometnih lopti i sportsku opremu, ali kada je ta vijest došla do Husića, on je ekspresno reagovao, te donirao lopte.

“Bivši predsjednik FK Sloboda Tuzla, i prvi čovjek (sportski direktor) FK Sloga Simin Han gospodin Azmir Husić, donirao je našem nogometnom klubu nekoliko fudbalski lopti po saznanju da su nepoznate osobe otuđile 30-ak istih.

Husić je samo jedan od primjera običnog građanina, koji je na ovaj način pokazao sportskoj javnosti da Svatovac ima, i imat će sportske prijatelje širom Tuzlanskog kantona”, istaknuto je na zvaničnoj facebook stranici NK Svatovac Poljice. “Veliko hvala gospodinu Husiću, a mi se nadamo, da će se i ostatak naših sportskih prijatelja pomoći Svatovcu u narednom periodu”, stoji u saopštenju NK Svatovac iz Poljica.

Screenshot_1

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI