Dušan Sekulić, virtuoz na harmonici, oduševio lukavačku publiku (FOTO + VIDEO)

Večeras je u Hotelu Lukavac održan koncert Dušana Sekulića, u organizaciji Rotaract kluba, a sve u sklopu turneju „Ljubav nije samo riječi“. Ovaj koncert je imao humanitarni karter, a kompletan prihod od ulaznica biće doniran za kupovinu didaktičkih sprava obdaništu za djecu sa posebnim potrebama i autizmom „Mali svijet“ iz Lukavca.

Ovim događajem želimo da ukažemo na trenutno stanje u našem društvu, gdje mi pojedinci često zaboravljamo da smo dio zajednice i da moramo djelovati zajedno. Večeras smo dokazali kako zajedničkim snagama možemo učiniti puno više, a bez vas ovo ne bi bilo moguće, istakla je Irma Hodžić predsjednica Rotaract kluba Lukavac, na otvaranju koncerta.

dusan-sekulic (13)

Drago mi je što je ovako veliko interesovanje, ali mi je žao što nije došao kompletan sastav da se predstavimo lukavačkoj publici, nešto novo što sigurno nisu vidjeli, ali nadam se da ćemo doći u narednom periodu i da napravimo show.U večerašnjem koncertu dotakli smo se svih žanrova i predstavili smo harmoniku u malo drugačijem svjetlu, da narod čuje kako harmonika može da zvuči u različitim stilovima muzika, istakao je u razgovoru za Zona047.ba Portal, svjetski virtuoz Dušan Sekulić.

Ovaj večerašnji koncert je dio prvog zajedničkog koncerta koji realizuje svi Rotaract klubovi u BiH, u kojem je cilj opremanje dječijih igrališta elementima koje će moći koristiti i djeca sa posebnim potrebama.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI