EKSKLUZIVNO: Na vanrednoj sjednici OV Lukavac usvojen budžet za 2017. godinu

Jutros je u prostorijama sale PU Lukavac, održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac, a jedina tačka dnevnog reda bio je prijedlog Budžeta za 2017. godinu.

Predloženi Budžet u iznosu od 25.276.313,00 KM je podržan od strane 31 vijećnika, te je u konsultaciji sa načelnikom Edinom Delićem jednoglasno usvojen.

Vrijedi istaći da je do sporazuma oko usvajanja budžeta došlo na incijativu načelnika Edina Delića, koji je svoje stavove usaglasio skupa sa vijećnicima iz reda svih zastupljenih stranaka u vijeću: SDP, SDA, SBB, SBIH, DF, LDS, SDU, DOSTA JE BILO, te sa dva vijećnika iz redova manjina.

Naime, nakon što je načelnik Delić iščitao svih 68 amandmana, odnosno nakon čega se većina odrekla njih 18, došlo se do kompromisa i rješenja ove „budžetske“ krize.

Prije dva dana ovako nešto bilo je prosto nemoguće, ali na kraju je ipak pronađen kompromis i zajednički jezik između vijećnika i načelnika koji je rezultirao uspješnim usvajanjem budžeta za 2017. godinu, a koji će ponavljamo iznositi 25.276.313,00 KM od čega će 11.756.000,00 KM biti kredit kod komercijalnih banaka na otplatni rok od 15 godina.

Sigurno da nam sada slijede veliki infrastrukturni projekti i razvoj općine, kao i nezaobilazno rješavanje pitanja zagađenja okoline.

Načelnik je također naglasio kako mu je jedan od prioriteta FK “Radnički” Lukavac, te da će dobar dio iz budžeta prosljediti upravo na adresu kluba sa “Jošika”, kako bi na taj način pomogao klubu da se trgne iz ovog sivila i uspješno izbori opstanak u Prvoj ligi FBIH. – riječi su Delića. 

Svakako potez vrijedan hvale koji će sigurno oduševiti lukavačku sportsku javnost i mnogobrojne navijače i simpatizere Radničkog iz Lukavca.

Sa svim ovim dešavanjima sasvim je izvjesno da će općina Lukavac u 2017. godini konačno prodisati punim plućima.

Redakcija portala Zona047.ba obajveštava čitaoce koji to, do sada, nisu shvatili da je članak koji su čitali satiričnog karaktera, odnosno prvoaprilska šala. Ako ste nasjeli – aprililili.

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI