Ema Burgić – Bucko iznenada se oprostila od tenisa

Nekadašnja velika nada bosanskohercegovačkog ženskog tenisa Ema Burgić Bucko odlučila je da se oprosti od ovog sporta u 24. godini. 

Burgić Bucko se na ovaj potez odluča jer je dobila posao u jednoj od vodećih organizacija na svijetu ADP. Podsjetimo da je ona najbolji ranking u singlu zabilježila prošle godine kada je bila 466. teniserka svijeta, dok je u dublu bila na 163. mjestu. Ona je svoju odluku saopštila preko društvene mreže facebook.

“Od svoje sedme godine, sve svoje vrijeme sam posvetila za tenis i to me je oblikovalo u osobu koja sam danas. Tenis mi je dao toliko dobrih stvari i iskustva, prijateljstva, sjećanja i trenutaka koje ću zadržati za život. Naučio me je predanosti, radu, nezavisnosti,itd. Sve radosti, sreće, tuge, suze, znoj sto sam prolila za ovaj sport nikada neće biti oduzeti od mene. Mogu reći da sam dala sve od sebe i nemam ništa da žalim. Uz sve gore navedeno i sa puno razmišljanja sam donijela odluku da se ne bavim više profesionalnim tenisom i da ću preći na sljedeću fazu svoje karijere.

Rastanci definitivno nisu laki, ali rastanak nikad nije kraj nečega, nego samo početak nečeg novog. Radila sam i dala sve najbolje od sebe za ovaj sport i sada sam uzbuđena da dam isti taj rad, strast, predanost, motivaciju i ljubav za nešto drugo i da uživam u narednoj fazi moje karijere. Jako sam zahvalna mojoj porodici i prijateljima koji su bili uz mene kroz ovo putovanje. Bilo je nezaboravno životno iskustvo i ja sam zauvijek zahvalna za prilike koje sam dobila zbog tenisa.

Ovo je definitivno bila najteža, najbolnija i zastrašujuća odluka koju sam napravila. Ali mislim da je i najhrabrija i najsigurnija odluka koje sam napravila do sada u mom životu. Jako sam ponosna na sebe za donošenje ove odluke i da vidim da postoji mnogo više u životu pored tenisa. Bilo je mnogo pitanja, presuda, suza, emocija i mišljenja drugih ljudi, ali ja ne mislim ljudi razumiju zapravo koliko je ovo teško dok se zapravo ne dogodi. To je velika odluka i na neki način sada sve počinjem iznova. Spremna sam za novi početak sa novim poslom koji sam danas dobila sa jednom vodećom svjetskom organizacijom “ADP” preponosna sam i uzbuđena zbog ove pozicije!

Hvala vam još jednom svima koji su bili dio ovog nevjerovatnog putovanja sa mnom. Bilo je super i nezaboravno iskustvo, ali je vrijeme da okrenem novi list!”, saopštila je Burgić Bucko.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI