Ermin Jusufović izabran za najboljeg blokera na Paraolimpijskim igrama u Tokiju!

 

Kao što već znamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju savladavši u polufinalu selekciju Brazila rezultatom 3:1 (23:25, 25:19, 25:18 i 25:11).

Iako smo mi kao navijači možda i očekivali borbu za zlatno odličije u polufinalu ipak smo poklekli od ljutih rivala reprezentacije Irana i čovjeka kojeg jednostavno nismo mogli čuvati, gorostasa Mehrzada Mortezu koji je na krajui odveo Iran do zlatne medalje, a sebi osigurao titulu MVP-a prvenstva.

Ono što je nama zanimljivo, jeste to da je naš Ermin Jusufović izabran za najboljeg blokera prvenstva, što je svakako veliki uspjeh i za Ermina, ali i za našu reprezentaciju te mu ovim putem iskreno i čestitamo na laskavom priznanju. 

Ovo je za BiH bilo šesto učešće na paraolimpijskim igrama i šesta medalja. Uz dva zlata (Atina 2004. i London 2012. godine), osvojili smo i tri srebrene medalje, tako da je u Tokiju osvojena prva bronza. Još impozantniji je podatak da su bh. odbojkaši osvojili medalju na 24. velikom takmičenju uzastopno.

Pored Ermina i Mehrzada u najboljoj šestorci su još: Dominik Albrecht iz Njemačke (najbolji server), Li Lei iz Kine (najbolji primač), Davoud Alipourian iz Irana (najbolji serviser) i Abdelnabz Abdellatif (najbolji libero).

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Tokiju činili su: kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.

Kategorije
LUKAVACNAJNOVIJESPORT

POVEZANI ČLANCI