FK “DSK” Devetak pobjednik 24. Memorijalnog turnira “Braća Babić”

U vikendu iza nas u Devetaku se održao 24. Memorijalni turnir „Braća Babić“ na kojem su učestvovali ekipe: “Svatovac” Poljice, “Lokomotiva” Miričina, “Radnički” Lukavac i domaćin DSK Devetak. Na kraju najviše razloga za slavlje imala je domaća ekipa koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu “Lokomotive” sa 2:0.

Prvog dana turnira igrane su polufinalne utakmice utakmice, a u prvoj utakmici dana sastao se domaći “DSK” i “Svatovac” iz Poljica. Po izuzetno toplom i teškom vremenu za igranje bolje su se snašli domaćini turnira koji su sasvim zasluženo slavili sa 2:0. Golove su postigli Karov i Bekrić.

U drugom polufinalnom duelu sastali su se lukavački Radnički i ekipa “Lokomotive” iz Mirčine. Nakon regularnih 90 min. pobjednika nije bilo, krajnji rezultat glasio je 1:1, strijelac za Radnički bio je Mehić, dok je za Lokomotivu gol postigao Musić. Pristupilo se izvođenju jedanesteraca u kojem su se bolje snašli igrači Lokomotive i trijumfovali sa 4:3, te na taj način pridružili se ekipi DSK-e u finalnom susretu.

20621761_1391928657527997_6333997330515900986_n

Drugog dana turnira, u utakmici za treće mjesto sastali su se nogometaši Radničkog i Svatovca iz Poljica. Na kraju je slavio Svatovac sa visokih 3:0, a strijelci su bili Begić i Junuzović koji je dva puta tresao mrežu svog bivšeg kluba.

U finalnom meču, u kojem su se sastali domaći “DSK” iz Devetaka i ekipa “Lokomotive” iz Mirčine, sasvim zasluženo slavili su nogometaši domaćina turnira sa 2:0. Već u prvom poluvremenu domaći su stvorili prednost od dva gola, prvo je Bajrić postigao gol za 1:0, a nedugo nakon njega i Karov za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča domaćini su znalački sačuvali prednost i na taj način osvojili 24. Memorijalni turnir “Braća Babić”.

Nakon finalnog susreta proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji golman tunira dolazi iz ekipe “DSK” – Sanel Nuhanović, najbolji strijelac turnira je Eldar Junuzović iz ekipe “Svatovca”, dok je najboljim igračem turnira proglašen Gordan Karov iz ekipe “DSK” Devetaka.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI