FK “Radnički” Lukavac: Eldar Junuzović povratnik u redove plavo-bijelih

Sada već bivši igrač “Svatovca” iz Poljica, 26-godišnji Eldar Junuzović, novi je fudbaler Radničkog iz Lukavca, a ugovor sa Radničkim potpisao je do kraja godine.

Nakon godinu i pol dana izbivanja sa “Jošika” i nastupanja u “Svatovcu”, ovaj napadač se ponovo vraća u redove tima iz Lukavca.

Junuzović je napustio Radnički kada je većina igrača to uradila, onda kada je klub napustio Prvu ligu Federacije BiH, te se odlučio na odlazak u redove Svatovca. U Svatovcu je važio za jednog od glavnih igrača kod trenera Hurtića, gdje je bio neizostavan u vrhu napada i najbolji strijelac tima u proteklih godinu i pol dana.

Junuzović u dresu Radničkog.

Sada se Junuzović vraća u ekipu koja je daleko od ponovnog povratka u Prvu Federalnu ligu, ali u ekipu koja se kako kažu iz Uprave kluba stvara da napadne Prvu ligu naredne godine, a u kojoj vide Junuzovića kao predvodnika ekipe sa “Jošika”. Da li će tako zaista i da bude ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo pored Radničkog i Svatovca, Junuzović je još nastupao i za “Mladost” iz Puračića.

Pored Junuzovića treninzima Radničkog priključio se i nekadašnji prvotimac lukavčana, Emir Memić koji pristiže iz niželigaša “Borca” Tabaka.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI