FK Radnički Lukavac pobjednik Memorijalnog turnira “Dr. Dešo Mešić”

Danas je u Sportskoj dvorani Lukavac u organizaciji Sportskog saveza Općine Lukavac i Općine Lukavac odigran 6. Memorijalni turnir „Dr. Dešo Mešić“.

Učešće na turniru je uzelo osam ekipa, a prvo mjesto zauzela je ekipa Radničkog iz Lukavca. Oni su u prvoj utakmici savladali ekipu Dom Zdravlja Lukavac, boljim izvođenjem penala, a regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2. U polufinalu Radnički je savladao ekipu Sportski savez Lukavac, rezultatom 4:0, a u finalu BSK Bokavići rezultatom 1:0 u posljednjim trenutcima utakmice.

Put BSK Bokavići do finala krenuo je preko ekipe AM United koju su savladali nakon penala rezultatom 6:5, a u regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1. U polufinalnoj utakmici BSK je savladao ekipu UKC Tuzla rezultatom 2:1.

Treće mjesto zauzela je ekipa UKC Tuzla.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Armin Beganović iz BSK Bokavići. Titulu najboljeg strijelca ponio je Belmin Muminović iz FK Radnički Lukavac, a najbolji igrač je Faruk Kuduzović iz ekipe FK Radnički Lukavac.

Općinski savez Lukavac je dodijelio posebnu plaketu Dr. Emiru Ahmetaševiću za izuzetan doprinos u organizaciji memorijalnog turnira.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI