FOTO: Načelnik Delić upriličio prijem za nagrađene sportiste i sportske radnike

Danas je sa početkom u 12:00h u prostorijama načelnika Opštine Lukavac – Edina Delića održan sastanak sa sportistima i sportskim radnicima koji su dobili priznanja Sportskog Saveza TK i Sportskog Saveza BiH sa naše Općine Lukavac.

Sastanak je otvorio gosp. načelnik sa riječima hvala za sve sportiste koji su osvojili nagrade, te je istakao da mu je mnogo drago na svim uspjesima koji su oni ostvarili u proteklih nekoliko dana.

prijem-sportistetk (3)

„Meni je izuzetno drago što mogu progovoriti o uspjesima ovih mladih ljudi i velika čast što imamo ovakve sportiste. Lukavac je jedna od malih Opština na području BiH koja je ove godine postigla zaista izvanredne rezultate, kako od proglašenja na državnom, federalno, pa evo prije par dana i na kantonalnom nivou i uskoro imamo i na opštinskom nivou Izbor sportista godine. Vidimo da naši  učesnici postižu sjajne rezultate i da pritome posebno su ti veliki rezultati, ako imamo u vidu da ih Opština nije pratila onako kako bi možda i moglo trebalo biti.

Naravno mi trebamo imati u vidu da smo i mi ograničeni u svim mogućim resursima pa i u tome koliko ih možemo podržati sport. Želja nam je da sa sportskom zajednicom dođemo do formula koja će iz ovoga koliko možemo osigurati njima najveću moguću podršku i da akobogda pred nama budu olimpijska zlata i da budu još veće medalje. Moram biti iskren i reći nije da nije bilo podrše od Opštine, ali se nadamo da ćemo naći novu dimenziju da ih možemo više pomoći. Iskreno se nadam da će ovi i ostali sportsiti sa Opštine i u budućnosti naš grad ovako predstavljati, te da će nas sa još mnogo medalja i nagrada obradovati.“  – kazao je načelnik Edin Delić.

Nakon Delića, prisutnima se obratio najbolji sportista Tuzlanskog Kantona za 2016 god. – Ermin Jusufović.

prijem-sportistetk (4)

„ Ja bih se kao prvo iskreno zahvalio načelniku za današnji prijem i ovaj doček. Rekao bih da je na ovaj način pokazao razumjevanja za nas sportiste, te se iskreno nadam i u budućnosti da će nas pomagati i biti podrška kako meni tako i ovim, a i svim ostalim sportistima na našoj Opštini. Ja bih samo još kazao da svi mi prvenstveno stavimo fokus na ove mlade ljude kao što su Mensur Đozić, Hamza Čajić i Selma Sejdinović, te ostali mladi sportisti. Naše vrijeme polako prolazi, u ove mlade ljude treba ulagati i pružati im punu podršku u onome što rade.“- riječi su Ermina Jusfovića, najboljeg sportiste TK u protekloj godini.

Također vrijedi napomenuti i jednu bitnu stvar na ovom prijemu koju je iznio trener Džudo kluba Lukavac – Zijad Sejdinović.

prijem-sportistetk (6)

Naime gospodin Sejdinović je tražio od načelnika da izmogne sredstva za stipendisanje ovih uspješnih sportista, te da im tako u neku ruku da podstrek da što bolje rade i postižu zapažene rezultate.

Načelnik Delić je obećao pred svima prisutnima da će u što skorije vrijeme pronaći sredstva za stipendije nadarenih sportista, što bi svakako bio potez vrijedan pomena.

Na sastanku i prijemu kod načelnika prisustvovali su: Trener ORKKA i reprezentacije BiH – Željko Zombra, najbolji junior i senior TK za 2016 god. – Hamza Čajić i Mensur Đozić; trener Džudo kluba Lukavac – Zijad Sejdinović i treća najbolja seniorka TK za 2016god. – Selma Sejdinović.

Također sastanku su prisustvovali i predsjednik kluba SKISO „Sinovi Bosne“- Fahrudin Muharemović i sekretar Vehbija Tokić, te najbolji sportista TK za 2016 god. i član pomenutog kluba – Ermin Jusufović.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI