FOTO: NK “Svatovac” nije uspio, HŠK “Zrinjski” u 1/8 finala KUP-a BiH

Dugo očekivani susret 1/16 finala KUP-a BiH, između domaćeg NK “Svatovac” i premijerligaša HŠK Zrinjski, odigran je danas na Stadionu “Krušici” u Poljicu.

U sjajnoj atmosferi koju su priredili domaći navijači popularni “Paraziti”, na kraju pobjedu je upisala gostujuća ekipa sa 1:2.


Nakon prvog poluvremena vidjeli smo susret bez golova, dok u drugom dijelu susreta gosti brzo stižu do 0:1, golom Anesa Mašića.

Nakon toga Svatovac je ubacio u brzinu više i imao par dobrih prilika preko Krajišnika i Demirovića, no do gola nisu mogli. Zato su gosti sve znali kazniti i ponovo preko Mašića uduplali prednost.

Svatovac je ipak na kraju uspio smanjiti rezultat i to u sudijskom vremenu, a gol je postigao Ibrahim Husejnović, za konačnih Svatovac – Zrinjski 1:2.

No ne možemo se oteti dojmu da je Svatovac u ovom susretu mogao puno više da je realizacija bila na pravom nivou, ali otom potom i ovo je svakako veliki uspjeh za klub iz Poljica.

Vrijedi istaći da su na tribinama Stadiona “Krušici” u Poljicu u 30min. susreta pristigla i popularna navijačka grupa “Ultrasi” iz Mostara koja je pružala podršku svom timu.

Pobjedom u ovom susretu ekipa HŠK Zrinjski plasirala se u 1/8 finala KUP-a BiH.

FOTO/ Unastoria

Kategorije
LUKAVACNAJNOVIJENOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI