FOTO: Održana prozivka NK Mladost Puračić; Burgiću se odazvalo 20 nogometaša

Danas je na stadionu “Meraje” u Puračiću održana proizvka igrača, te prvi trening NK Mladost Puračić u sklopu priprema za proljetni dio sezone u okviru Prve nogometne lige TK.

Trening fudbalera Mladosti održan je na poligonu Osnovne škole u Puračiću, a Šefu stručnog štaba Nedimu Burgiću, odazvali su se igrači koji su u prethodnoj polusezoni činili okosnicu ekipu, te nekoliko juniora. Što se tiče odlazaka za sada su ekipu sa “Meraja” napustili Mirzet Efendić, Emir Šabanović, te Mirza Šahat koji je završio svoju igračku karijeru.

Efendić će karijeru nastaviti u Njemačkoj, u nekom od niželigaških klubova, dok će Šabanović karijeru nastaviti u Austriji također u nekom od niželigaških klubova.

“Poslije jedne veoma turbulente godine iza nas, evo danas smo zvanično otvorili pripreme za drugi dio prvenstva u 1. ligi TK. Danas je bila prozivka, i iznenadio sam se odzivom fudbalera i što je najvažnije uglavnom svi su odazvali oni koji su ostali ovdje u klubu. Iskreno se nadam da će klub pronaći adekvatne zamjene za dvojac koji nas je napustio, te se nadam da će dovesti još dva do tri igrača koja su nam potrebne na pozicijama bočnih igrača i jednog kvalitetnog igrača u napadu. Iskreno se nadam i vjerujem da će ova ekipa sezonu privesti uspješno do kraja, te da ovaj put nećemo morati strepiti od prvoligaškog statusa kako je to bivalo prošle sezone” – riječi su Nedima Burgića.

Što se tiče novih igrača, Mladost je do sada zvanično pojačao Anel Alibašić koji dolazi iz redova kantonalnog drugoligaša ekipe “Srnica” Treštenica. Također vrijedi pomenuti i to da je na današnjoj prozivci i prvom treningu prisustvovao i nogometaš “Svatovca” iz Poljica – Asmir Mehić, a hoće li Mehić biti novo pojačanje kluba sa “Meraja” biti će poznato u narednom periodu.

Na prozivku su se odazvali sljedeći igrači: Adnan Baraković, Damir Aljukić, Ermin Velagić, Nermin Gavranović, Admir Osmičević, Anes Bećić, Anel Osmanović, Adel Alibašić, Anel Alibašić, Belmin Softić, Ibrahim Bećirović, Alen Hodžić, Safet Huskić, Emir Hanić, Amar Bektić, Dino Telalović, Muamer Halilović, Mersad Aljukić, Elmir Beširović i Asmir Mehić.

Mladost je prvi dio sezone završila na 9. mjestu sa 20. bodova, četiri više od ekipe Biberovog Polja, koja se nalazi u opasnoj zoni.

 

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI