FOTO: “ŽOK Lukavac” poražen od lidera prvenstva

Danas su se u Sportskoj dvorani u Lukavcu u okviru 7. kola “Super lige – grupa Sjever” za žene sastale domaće odbojkašice “ŽOK Lukavac” i lider prvenstva ekipa ekipa “UOK Bihać”.

Apsolutni favorit u ovom meču bile su gošće iz Bihaća koje su nakon prvih 6. kola imale isto toliko pobjeda, dok su odbojkašice Lukavca imale samo jednu pobjedu i pet poraza.

U prvom setu meča vidjeli smo zaista odličnu odbojku i veliku borbu na obije strane. Naime gošće su ušle furiozno u meč i brzo se odvojile na ogromnih deset razlike, vodile su 9-19. Potom se bude domaće igračice koje velikom borbom i zalaganjem sjajno igraju i na kraju sasvim zasluženo okreću set na svoju stranu i dobijaju ga sa 26-24.

Gošće iz Bihaća bude se u drugom setu i pokazuju zašto su na prvom mjestu prvenstva. Na samom startu seta dolaze do velike prednosti 1-7, ubrzo i do najveće od 8-20. Privela je ekipa iz Bihaća sigurno drugi set u svoju korist ubjedljivim rezultatom od 10-25 te izjednačuju na 1-1.

U trećem setu ekipa Bihaća pokazuje svu svoju snagu i potpuno se vraća u meč. Odličnom igrom dobijaju treći set sa 11-25 i prelaze u vodstvo od 1-2.

Posljedni set nije nam ništa novo donio. Odbojkašice iz Bihaća su i dalje dominirale, koristile su svaku pogrešku domaćih i iskusno privele meč kraju. Rezultat posljednjeg četvrtog seta bio je 15-25. Na kraju slavile je ekipa “UOK Bihać” sasvim zasluženo sa 3:1 nad domaćom ekipom “ŽOK Lukavac”.

Rezultat po setovima: 26-24; 10-25; 11-25; 15-25

Za ŽOK Lukavac nastupile su: Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujačić, Mujčinović, Malović, Zaimović, Šarić i Hasanović.

Za UOK Bihać nastupile su: Fišek, Kozlica, Saračević, Ibrahimagić, Muminović, Alibegović, Jusić, Dizdarević, Pečenković, Turnič, i Gluhalić.

 

 

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI