FOTO: ŽOK “Smeč” protunjao kroz Žepče i tri kola prije kraja prvenstva osigurao Play-off za prvaka

U dvanaestom kolu Superlige Federacije BiH, grupa sjever, odbojkašice lukavačkog ŽOK “Smeč” su na gostujućem parketu ubilježile novu pobjedu.

Lukavačke odbojkašice su samouvjereno osvojile nova tri boda u Žepču i dva kola prije kraja prvenstva sada drugoplasiranoj ekipi, upravo današnjem protivniku ekipi ŽOK “Žepča” bježe ogromnih 9 bodova.  “Smečerice” su ponovo dominirale tokom cijelog susreta, te nisu dozvolile domaćoj ekipi ni trenutak nade da ostvare bolji rezultat.

Od samog početka, na terenu je samo bila jedna ekipa, a to su odbojkašice iz Lukavca, koje su sjanom igrom tokom cijelog meča, na kraju i rutinski upisale novu pobjedu.

ŽOK “ŽEPČE” – ŽOK “SMEČ” Lukavac 0:3 ( 20:25, 16:25, 13:25 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović (kap.), Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tumjić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović.

Trener ekipe: Said Hasanbegović

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

Ovo je bila dvanaesta uzastopna prvenstvena pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč”, koje sa 36 bodova zauzimaju prvo mjesto na tabeli grupe sjever. Vrijedi napomentui da nakon ove pobjede ŽOK “SMEČ” je i matematički osigurao i potvrdio ulazk u play-off.

Lukavčanke su također u Žepču imale i malobrojnu podršku od navijačke skupine “Sioux” Lukavac.

Kategorije
LUKAVACODBOJKASPORT

POVEZANI ČLANCI