INTERVJU: Lukavčanin Aldin Hrvanović nova nada FK “Željezničara”

Aldin Hrvanović  je mladi talentovani Lukavčanin, trenutno nogometaš – FK „Željezničar“. Rođen je 08.06.1998 god. u Tuzli. O njegovim prvim nogometnim koracima, utiscima nakon potpisivanja ugovora sa “Željom”, te njegovim daljim ambicijama pročitajte u intervju sa ovim mladim fudbalerom.

14907591_1126712574044188_9001291810960598038_n

Aldine, gdje su bili tvoji prvi nogometni koraci?

  • Fudbal sam počeo igrati sa 5. godina u „ŠF Beta-Tango“ Lukavac kod trenera Amira Imamovića. Tu sam prošao selekcije pjetlića, predpionira i pionira.

Nakon toga odlaziš u Sarajevo, u FK „ Bosna Sema“? Kako je došlo do prelaska u redove „Bosne Seme“?

  • Nakon završenog pionirskog staža u „ŠF Beta-Tango“ Lukavac prvo sam otišao na probu u Dinamo iz Zagreba gdje sam zadovoljio ukuse čelnika Dinama, međutim iz raznoraznih razloga nisam ostao u Zagrebu. Nakon toga usljedio je poziv iz Sarajeva od rukovdstva ambicioznog kluba „Bosna Sema“. Projekat mi je se na prvu svidio, te sam prihvatio njihov poziv.

Možeš li nam reći kako je tekao tvoj boravak u ekipi „Bosna Sema“

  • Pa nešto sasvim novo za mene. Odvojen od kuće, porodice, drugova, veoma mlad odlazim u Sarajevo. Tada dolazim u klub koji je tek osnovan, ali sa velikim ambicijama. Mnogo mi je se sviđalo što je rukovodstvo ekipe pružalo šansu većinom mladim igračima među kojima sam bio i ja.

Na samom početku trenirao sam u kadetskoj selekciji kluba, gdje me je zapazio trener seniorske ekipe Emir Alihodžić koji me je pozvao da treniram i sa prvom ekipom gdje sam debitaovao sa 15. godina. Iako član omladinskih selekcija kluba mogu se pohvaliti da sam sa seniorskom ekipom “Bosne Seme” postao šampion “Kantonalne lige”, te “Druge Federalne lige – grupa Centar”. U dvije godine osvojili smo dva naslova, te osigurali plasman u Prvu nogometnu ligu FBiH.

Nakon toga prelaziš na Grbavicu, u redove FK „Željezničar“?

  • Upravo tako. Sasvim neočekivano nakon ulaska „Bosne Seme“ u 1 ligu FBiH, ja postajem „višak“. Međutim to me nije pokolebalo, te odlazim na probu u Želju. Zadovoljio sam ukuse trenera juniorskog sastava Admira Adžema te postajem član Željezničara. Svojim zalaganjem na treninzima ubrzo sam izborio za početni sastav, gdje sam se i ustalio svojim dobrim partijama.

Potpisivanje ugovoraDobrim igrama u juniorskom sastavu kluba sa „Grbavice“, Aldin je u oktobru ove godine potpisao svoj prvi amaterski ugovor sa FK „Željezničar“.  Pored Aldina, još četvorica njegovih suigrača potpisalo je ove ugovore. Iz kluba su naveli da od njih očekuju da zauzmu mjesto u prvom timu i  datako na najbolji način opravdaju povjerenje.

Kakav je osjećaj biti dio tako velikog kluba, kao što je Željezničar?

  • Pa sigurno da je to velika čast i obaveza. Iskreno nisam očekivao da ću tako brzo dobiti priliku da potpišem ugovor sa Željom, ali eto izgleda da su u klubu prepoznali moj kvalitet  i ja sam ih mnogo zahvalan na tome. Nedavno sam već bio i u sastavu prvog tima, na KUP utakmici u Goraždu. Nažalost nisam debitovao ali se nadam ubrzo da će šef – Slavko Petrović pružiti mi priliku da se dokažem i u seniorskoj ekipi.

Kakve su tvoje dalje ambicije u FK “Željezničaru” i šta očekuješ u nastavku karijere?

  • Kao što sam već rekao prvo bih želio da debitujem za prvi tim, da se dokažem u prvoj ekipi, pa ćemo onda da vidimo kako i šta dalje. Moje ambicije trenutno su vezane isključivo za Željezničar. Imam 18.godina, još uvijek sam mlad i izazovi za mene tek slijede.

Za kraj razgovora sa ovim talentovanim krilnim igračem treba istaći da njegove igre u Željezničaru nisu prošle nezapaženo ni kod selektora juniorske reprezentacije BiH – Tonija Karačića koji ga je zvao na nedavno četverodnevno okupljanje.

Mi ovim putem želimo poželjeti Aldinu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere,  te mnogo golova u dresu Željezničara i juniorske reprezentacije BiH.

Foto/fkzeljeznicar.ba;sport.ba

 

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI