Izbor najboljih sportista BiH: Ermin Jusufović najbolji u invalidskom sportu, Hamza Čajić najuspješniji junior BIH u 2017. godini!

Bosna i Hercegovina večeras je po 73. put saznala sportske heroje za 2017 godinu. Vrhunac sportske 2017. godine desio se večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Za prestižna priznanja predloženi su pojedinci i ekipe koje su u prošloj godini ostvarili najznačajnije rezultate u nacionalnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima.

Lukavčanin Ermin Jusufović osovjio je nagrada kao najbolji sportista u invalidskom sportu, u muškoj konkurenciji, a reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci je proglašena kao najbolja ekipa u invalidskom sportu.

Također, talentovani lukavčanin Hamza Čajić proglašen je za najboljeg juniora u muškoj kategoriji, dok je klub borilačkih vještina ORKKA Lukavac na čelu sa Željkom Zombrom dobio priznanje za doprinos i popularizaciju BH sporta.

U ostatku večeri opširniji izvještaj sa Izbora najboljeg sportiste BiH.

Redakcija portala Zona047.ba upućuje iskrene čestitke Erminu i Hamzi na nagradama i priznanjima.

 

 

 

 

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI