Košarkašice BiH slavile u Švicarskoj i plasirale se na Eurobasket!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 5. kolu kvalifikacija za Eurobasket savladala Švicarsku nakon velike drame rezultatom 62:67  i izborila plasman na Eurobasket koji se u junu ove godine održava u Španiji i Francuskoj.

Švicarke su bolje igrale prvi period. Naša selekcija je bila u grču. Dosta grešaka, promašenih šuteva. Prvi period završen je rezultatom 14:13 za Švicarsku.

U drugom periodu bolja igra naše reprezentacije u odbrani, ali u napadu je dosta škripilo i Švicarska je otišla na poluvrijeme sa +3, rezultat je bio 32:29

Švicarke bolje otvaraju drugo poluvrijeme, odlaze na +8, ali naše košarkašice uzrvaćaju serijom 0:10 i povele su rezultatom 42:44. Sjajnu rolu u trećoj četvrtini imala je Melisa Brčaninović, koja je vezala šest poena uz sjajnu Courtney Hurt i na kraju trećeg period rezultat je glasio 48:48.

Posljednji period naše djevojke odigrale su sjajno i na krilima Hurt slavile 62:67 i izborile plasman na Eurobasket nakon 22 godine posta.

U našoj selekciji najefikansija bila je Hurt sa 30 poena i 13 skokova, Brčaninović je postigla 14 poena. Kod Švicarske Herminjard sa 23 poena bilo je prvo ime, pratila je Chardon sa 17 poena.

Kategorije
KOŠARKASPORT

POVEZANI ČLANCI