Lukavčanke apsolvirale Igman: ŽOK “Smeč” pobjedom na Ilidži korak bliže finalu doigravanja

U prvoj utakmici 1/2 finala play-offa za ulazak u Premijer ligu BiH za odbojkašice, na Ilidži pred punim tribinama sastali su se domaćin ŽOK “Igman” Ilidža i lukavački ŽOK “Smeč”. Na kraju više razloga za slavlje imale su naše odbojkašice.

Lukavačke odbojkašice samouvjereno su došle do prve pobjede u play-offu i tako se za korak približi finalnoj utakmici i borbi za ulazak u Premijer ligu BiH.

“Smečerice” su dominirale tokom cijelog susreta, te nisu dozvolile domaćoj ekipi ni trenutak nade da ostvare bolji rezultat pred gostovanje u Lukavcu.

Od samog početka, na terenu je postojala samo ekipa iz Lukavca. Odbojkašice “Smeča” sjajno su igrale tokom cijelog meča, te na kraju uvjerljivo slavile.

ŽOK “IGMAN” Ilidža – ŽOK “SMEČ” Lukavac 0:3 (11:25, 13:25, 15:25 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović (kap.), Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tumjić, Dajana Kovačević i Lea Vujadinović.

Trener ekipe: Said Hasanbegović

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

Lukavčanke će ovjeru prolaza u 1/2 finalnom susretu tražiti u nedjelju u Lukavcu protiv istog protivnika, a utakmica je na rasporedu od 16:00h.

Kategorije
ODBOJKASPORT

POVEZANI ČLANCI