Mimo Šahinpašić uskoro putuje za Francusku

Bosanskohercegovački novinar i voditelj Mimo Šahinpašić ponovo ima problem s radom bubrega koji je transplantiran prije 17 godina, i hospitaliziran je na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra u Sarajevu, saopćeno je ranije iz navladine organizacije ”Otvorena mreža”.

Šahinpašić se već priprema za francuski Grenoble gdje bi mu trebala biti urađena retransplantacija bubrega. U toku su pretrage kako bi sve bilo spremno za naredne sedmice kada se očekuje odlazak u Francusku.

“Ja sam u francuskom Grenobleu, Mimo je još uvijek u Sarajevu. Treba da izvadi još dva, tri nalaza. Lobiram da se napravi njegov pregled. Susreo sam se sa doktorom. Danas ćemo imati sve informacije. Mislim da će biti sve u redu. Ima dva nalaza koja su vrlo važna. U roku nekih sedam dana Mimo bi trebao u Grenoble”, kazao je za N1 Almir Čehajić Batko, voditelj radio emisije “Udri muški” i predsjednik Otvorene mreže.

Kako je naveo, humanitarna akcija za pomoć Mimi Šahinpašiću u koju su se uključili mnogi Bosanci i Hercegovci još uvijek traje, ali…

“Sredstva su skupljena po nekoliko osnova. Najvjerovatnije ćemo zaustaviti akciju, sve je u redu”, kazao je Batko za našu televiziju.

Mimo Šahinpašić smješten je na Kliniku za nefrologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nakon transplantacije koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI